Boyutun Ötesinde: Revopoint Pop 2 ile Nesnelerin Tarama Karşılaştırması

Boyutun Ötesinde: Revopoint Pop 2 ile Nesnelerin Tarama Karşılaştırması

Revopoint Pop 2 ile Nesnelerin Tarama Karşılaştırması

3D teknolojisi sayesinde, dünyayı farklı bir perspektiften görmek ve nesneleri daha yakından incelemek artık daha kolay. Bu macerada, boyutların ve ayrıntıların sınırlarını zorlayacağız. Özellikle, 5 cm'lik bir baykuş figürü ile 17 cm uzunluğundaki ve 10 cm genişliğindeki bir kalp figürü arasındaki farkı anlamaya çalışacağız. İşte Revopoint Pop 2 3D tarayıcının yardımıyla bu iki farklı nesneyi nasıl karşılaştıracağımızın hikayesi. Boyutların ötesine geçmeye hazır mısınız?

Başlangıçta, tarama işlemine başlamak için tek bir kablo kullanmanız yeterli. Evet, yanlış duymadınız, sadece bir kablo ile işe koyulabilirsiniz. Tarayıcıyı bilgisayara bağladıktan sonra "Revo Scan" programını başlatıyoruz ve önizleme penceresinden hem cihazın hem de döner tablanın konumunu ayarlıyoruz. Döner tablanın üstündeki düğmeye basarak dönme işlemini başlatıyoruz ve artık taramaya hazırız!

Biz yatay ve dikey olarak iki farklı konumda taramayı gerçekleştirdik. Revo Scan birleştirme işlemini tarama esnasında otomatik gerçekleştiriyor. Yani yatay olarak taradıktan sonra taramayı durdurup nesneyi dik dokuma getirip taramayı tekrar başlattığınız taktirde uygulama ortak noktaları hedef alarak taramaya kaldığı yerden devam edebiliyor. Ve bu gerçekten muhteşem bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

İşte iki tarama sonucu karşımıza çıkan sonuç! Her şey mükemmel görünüyor. Şimdi sıra düzenleme işleminde. Bu işlemi programın içerisinden yapabilirsiniz. Taramanız bittikten sonra COMPLETE diyerek düzenleme kısmına geçiş yapmanız yeterli.

 

Sağ üst köşede bulunan bu alanda düzenleme öncesi ayarlama yapabilirsiniz. Nesnenizin özelliklerine göre doğruluk-izleme modu ve obje tipi gibi seçenekleri değiştirebilir en uygununu seçebilirsiniz. Yine aynı şekilde taramanızı renkli olarak yapmak istiyorsanız Color Scanning seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.

Sol üstte bulunan ONE-CLİCK EDİT seçeneğiyle tarama üzerindeki çoğu düzenlemeyi tek bir komutla gerçekleştirebilirsiniz.

Daha sonra hemen yan sırasında bulunan FUSİON komutuna tıklayın. Bu, tarama sırasında topladığınız nokta bulutu verilerinin işlenmesidir ve verileri derinlik kameralarından gelen verileri birleştirerek daha iyi görünen bir modele dönüştürmek için yapılır.

Yine aynı sıradan ilerleyerek ISOLATİON kısmına geliyoruz. Bu obje dışında taranan pürüzleri yok etmeye yarıyor.

 

Şimdi sıra FİLL HOLES ile delik kapamada. Bu araç oldukça basittir; "apply" düğmesine tıkladığınızda, Revo Scan taramanızdaki delikleri belirler ve doldurmanız gereken yerleri işaretler. Algılama sonrasında doldurmak istediğiniz noktalara tıklayabilirsiniz. Eğer düz veya kavisli yüzeylerde delikleriniz varsa, doldurma yöntemi olarak ya kavisli yüzeyleri ya da düzlem seçeneğini seçmeniz gerekebilir.

Ve işte sonuç gerçekten olağanüstü! Nesne ile birebir eş durumda bir tarama elde ettik.

5cmden küçük bir parçada POP2’nin ne kadar başarılı olduğunu gördük. Şimdi sıra daha büyük bir nesneyi taramakta. Bakalım POP 2 iddia ettiği kadar marifetli mi!

 

Bu kalp şeklindeki 17cm boyutundaki nesneyi 4 farklı açıdan taradık. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Revo Scan birleştirme işlemini kendisi yapıyor.

1.tarama bittikten sonra durdurup nesnenin konumunu değiştirdikten sonra 2.taramayı başlatıyoruz ve program ortak alanlar yakalayarak taramayı birleştirip kaldığı yerden devam ediyor.

Burada ilk iki taramanın görüntüsünü görüyorsunuz. Bu şekilde nesnede taranmayan alan kalmayacak şekilde konum değiştirerek taramaya devam ediyoruz. Eğer tarama esnasında kayma gibi bir durumla karşılaşırsanız taramayı durdurun sağ köşeden geri almaya yarayan oka tıklayın ve işlemi geri alın. Daha sonra taramaya devam edin.

Baykuş taramasında yaptığımız işlemleri yeniden yapacağız. Öncelikle sol üstte bulunan ONE CLİCK komutuna tıklayarak nesneyi otomatik düzelttiriyoruz.

 

FUSİON komutuna geliyoruz öncesinde bahsettiğimiz gibi bu komut tarama sırasında topladığınız nokta bulutu verilerinin işlenmesidir ve verileri derinlik kameralarından gelen verileri birleştirerek daha iyi görünen bir modele dönüştürmek için yapılır.

 

Daha sonra İSOLATİON komutuna gelerek obje dışında taranan nesnelerin silinmesini sağlıyoruz.

 

Sıra FİLL HOLES komutu ile taramamızdaki boşlukları doldurmakta. Program boşluk olan alanları bize yeşil ile işaretliyor. Bizde üzerlerine tıklayarak kapatmak istediğimiz yerleri seçiyoruz ve APPLY diyerek delik kapama işlemini onaylıyoruz.

 

Ve Sonuç! Gerçekten pop2 bir kez daha mükemmel bir iş çıkardı. İnce damar detaylarını bile başarıyla taradığını görebilmekteyiz.

 

Merak ettiğimiz bir şey daha var. Pop2 renkli taramalarda nasıl? Haydi beraber deneyelim ve görelim!

Renkli bir nesne bulduk ve işe koyulduk.

Bunun için yapmanız gereken tek şey taramaya başlamadan önce sağ köşede bulunan scan setting kısmından COLOR SCANNİG bölümünü aktifleştirmeniz. Bundan sonra taramaya başlayabilirsiniz. Start’a basın e arkanıza yaslanın gerisini Pop2 halledecektir.

Sonuç gördüğünüz gibi mükemmel ötesinde.

Pop2yi vadettiği özellikleri gerçekleştirebildiği için tebrik ediyoruz. Umarım bu içerik sizler içi faydalı olmuştur.

 

 

 Yukarıda okuduğunuz makale, size ilgi çekici gelebilir. Bu nedenle, "REVOPOİNT POP 2 3D TARAYICI İNCELEMESİ" başlıklı makalemizi okumaya ne dersiniz?

RELATED ARTICLES