Mega'yı Karşılaştırmak: Sonic Mega 8K vs Sonic Mega 8K S

Mega'yı Karşılaştırmak: Sonic Mega 8K vs Sonic Mega 8K S

Koleksiyonunuza büyük bir reçine 3D yazıcı eklemeyi mi düşünüyorsunuz? Orijinal Sonic Mega 8K mı yoksa yeni Sonic Mega 8K S mi almalısınız? Cevabı bulmak için okumaya devam edin.

 

Sonic Mega Serisi

Hem Sonic Mega 8K hem de Sonic Mega 8K S, şaşırtıcı 43 mikron 8K çözünürlükle aynı 15” baskı alanıyla donatılmıştır. Her iki yazıcı da en iyi baskı deneyimi için Phrozen'ın özgün delikli inşa plakasını ve çift doğrusal rayını öne çıkarır ve en iyi hassasiyet için aynı 405 nm paraLED ışık kaynağını kullanır. Ama en iyisi, her ikisi de geçmişiniz ne olursa olsun mükemmel bir 3D baskı deneyimi sunacaktır.

Sonic Mega 8K mı yoksa Sonic Mega 8K S mi?

 

Bazı insanlar Sonic Mega 8K S'nin sadece önceki Sonic Mega 8K'nın daha ucuz bir versiyonu olduğunu düşünebilir, ve bu floresan yeşil arkadaşın pazardaki en uygun fiyatlı büyük format reçine 3D yazıcılardan biri olduğu doğru olsa da, bu sadece bu kadar değil.

 

Sonic Mega 8K, hızlı prototipler yapmak veya kesin ve yüksek ayrıntılı modeller üretmek için güvenilir bir cihaza ihtiyaç duyan mühendisler ve geliştiriciler için tasarlanmıştır. Öte yandan, Sonic Mega 8K S, güçlü ve uzun ömürlü serbest bırakma filmi ve yıldırım hızında baskı hızı nedeniyle minyatür çiftlik ve 3D baskı hizmet işletmeleri için üretkenlik canavarı olacak şekilde yapılmıştır.

Sonic Mega 8K, yüksek doğrulukla jigler, armatürler ve diğer parça alternatiflerini basmak için bir üretim ünitesi arayanlar için en iyi seçenek olacak. Öte yandan, Sonic Mega 8K S, yüksek üretim verimliliğiyle özelleştirilmiş nesneler sunmak isteyen işletme sahipleri için küçük bir işletmenin en iyi arkadaşı olacaktır.

Efsanevi Yapılar

 

Tüketici piyasasındaki ilk 8K yazıcı olarak, Sonic Mega 8K, tüm yaratılarınıza kolay erişim sağlayan, yana doğru açılan efsanevi çift ahşap metal çerçeve kapılarıyla övünüyor. O, sağlam, güvenilir ve birçok kişi tarafından seviliyor.

Aksine, Sonic Mega 8K S diğer yönlere bakmayı amaçlıyor. Yanlara açılmak yerine, Sonic Mega 8K S floresan yeşil akrilik kapağı, XY ekseninde minimum alana sahip olanlar için harika olan, yukarı kaldırmak üzere tasarlanmıştır.

 

 

 

 Başka bir fark, dokunmatik panelin boyutunda olacaktır. Sonic Mega 8K'da 5 inçlik bir dokunmatik panel bulunmaktadır, bununla birlikte Sonic Mega 8K S'deki panel biraz daha küçük, 3,5 inçtedir.

Hacim ve Boyut

 

Sonic Mega 8K S, öncülü ile aynı XY baskı alanını paylaşsa da (33x18.5 cm), yükseklik açısından farklıdırlar. Sonic Mega 8K baskı hacmi, Sonic Mega 8K S'den 10 cm daha uzundur. Ama, gerçekten büyük bir model basmıyorsanız, Sonic Mega 8K S'nin baskı hızı bunu kolayca dengeleyebilir.

 

 

 Sonic Mega 8K S'deki Ekstra Özellikler

 

Her zaman yenilik yapmayı ve 3D baskı deneyiminizi yükseltmeyi hedeflediğimiz için, yeni Sonic Mega 8K S, kullanım kolaylığı ve müşteri deneyimi göz önünde bulundurularak dikkatlice geliştirilmiştir. Bu nedenle, 3D baskı deneyiminizi önemli ölçüde geliştirecek bazı yeni özellikler ekledik.

 

 

 

Dahili Damla Askısı

 

Mega'nın inşa plakası, tam plaka veya büyük modelleri basarken kolayca çok ağır olabilir, bu nedenle reçine veya FDM ile basılmış bir DIY damla askısı en güvenli seçenek olmayabilir. Bu nedenle, yazıcıya doğrudan tam metal, dahili bir reçine damla askısı ekledik.

Baskılarınızı tamamladığınızda, inşa plakanızı koldan çıkarın ve tüm fazla reçine modellerinizden damlar ve vata geri dönerken damla askısına asın. Bu, reçinenin son damlasına kadar size yardımcı olacak ve çalışma alanınızı karmaşadan uzak tutacaktır.

 

Pompa & Doldurma Uyumlu

 

Büyük modelleri basmanın en az eğlenceli yanlarından biri, baskılar arasında daha fazla reçine eklemek zorunda olmanızdır. Sadece yoğun hayatınızın ortasında bunu yapmayı unutabilirsiniz, ama düzgün yapılmazsa, modellerde istenmeyen kayma çizgileri oluşturabilir. Bu sorunu çözmek için, reçinenizi otomatik olarak bir reçine besleyici ile pompalayıp dolduran bir eklenti aksesuarı yaptık, Pump & Fill ile tanışın. Özellikle Sonic Mega 8K S için yapılmıştır, Sonic Mega 8K S'nin sistemiyle herhangi bir zahmet olmadan sorunsuz bir şekilde entegre olacaktır. Her şeyi yazıcının dokunmatik panelinden doğrudan kurabilir ve hazır olabilirsiniz.

 

 

 Hangi Mega'yı Almalısınız?

 

Bir başka büyük formatlı reçine 3D yazıcı eklemeye devam etmeden önce, baskı alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Büyük ölçekli ve detaylı modeller için özellikle yüksek doğruluk ve tekrarlanabilirlik sağlayan güçlü makine yapılarına ihtiyaç duyacak mısınız? Cevabınız evet ise, Sonic Mega 8K'nın daha fazla bakmanız gereken bir şey olacağını söyleyebiliriz. Ancak, hızlı üretim için güvenilir hızlara ve verimliliğe sahip bir şey arıyorsanız, Sonic Mega 8K S sizin için harika bir seçenek olacaktır.

En iyi sonuçlar için, her iki yazıcıyı da mega boyutlu modelleri kolaylıkla son işlemek için Cure Mega S ve Wash Mega S ile eşleştirebilirsiniz.

RELATED ARTICLES