Yarattıklarınızı bize iletin. Vizyonunuzu tüm dünya ile paylaşalım! İster anonim ister isminizle…

 

Vizyoner bir aşçının hikayesi sizlerle! Kahvenizi alın gelin.

 

Damien Wager. Kendisi bir aşçı. Gündüzleri bildiğimiz aşçılardan.

Güzel yemekler yapıyor. Lüks bir restoranda baş aşçı. Fakat yaptığı tek şey aşçılık değil.

Kendisi aynı zamanda bir ‘yaratıcı’.

Aynı zamanda aşçılık eğitmeni, danışman ve marka temsilciliği yapıyor.

İngiltere’de yaşayan Damien, İnstagram’da 40binin üzerinde kişiyle yaptıklarını paylaşıyor.

Yaptığı her yeni tatlıyla, Damien’ın arzusu tamamen benzersiz bir şey yaratmak.

FormBox'ı, genellikle meyve ve diğer belirgin şekilli nesnelere dayanan, aksi takdirde yapamayacağı çikolatalar için yenilikçi kalıplar yapmak için kullanıyor.

Damien abimizin en son kreasyonları arasında şunlar var. Muz şeklinde ters Banoffee Turtası ve limon şeklinde Misket Limonlu Tart.

Damien bunları kolayca temizlenebilir ve tekrar kullanılabilen FormBox kalıpları kullanılarak yapıyor. Damien ayrıca, her bir kalıbı hizalamak için gıda güvenli bir düşük yapışkan bant kullanırsa, çırpılmış tatlı köpüğü kalıpla beraber dondurabiliyor ve zarar vermeden kalıptan çıkarabiliyor. Yeni FormBox ipuçlarını ve püf noktalarını duymayı seviyoruz - bunun için teşekkürler Damien!

Üzülerek belirtiyoruz ki Damien, birkaç aya kalmaz Türk aşçılarımızdan püf nokta öğrenmeye başlarsın…

 

Peki Damien neden Mayku FormBox kullanıyor? Asçılar neden Mayku’yu tercih etmeli?

FormBox'tan önce, Damien kullanabileceği kalıplar konusunda çok sınırlıydı. Hemen hemen hepsinin uzman dergilerin arkasında reklamı yapılan üreticilerden sipariş edilmesi gerekiyordu, bu da diğer pasta şeflerinin onunla aynı kalıpları satın alabileceği anlamına geliyordu.

Müşterilerin sürekli olarak yeni ve benzersiz bir ürün aradığı bir endüstride Damien, doğrudan bir katalogdan çıkmış gibi görünmeyen bir şeyin nasıl yaratılacağını bulmak zorundaydı.

Tatlıları elle kalıplamayı denedi, ama asla gerçek şekillere tam olarak benzemiyorlardı.

Buna ek olarak, uzman üreticilerden sipariş vermek için yapılan kalıpların pahalı olması ve gelmesi zaman alıyordu. Damien, 20 adet özel kalıp siparişi için 4.000 £ (Yaklaşık 30bin tl) ödemesi ve 3 ay beklemesi gerektiğini söylüyor. Sizce de sürdürülemez bir durum değil mi? Bizce öyle… Yani Mayku’dan önce öyleydi.

İşte misket limonlu tart karşınızda! Gerçek limon sandınız değil mi… Önce biz de öyle sanmıştık.

Mayku ile yapabileceklerinizin sınırı yok. Sizler de tasarımlarınızın fotoğraflarını bizlerle paylaşın Damien ile birlikte sizden de bahsedelim! Başka hiçbir aşçıda olmayan kalıplar istiyorsanız sizleri şöyle alalım:

Buraya tıklayınız.