Tanya Eskander isimli bir serbest mimar modellemeleri için Mayku FormBox kullanıyor.

Tanya Eskander isimli bir serbest mimar modellemeleri için Mayku FormBox kullanıyor. - 3Dream Teknoloji
Yaptığı cam görünümlü tasarımlara bir göz atalım…

Tanya Eskander, FormBox'ı mimari modeli için hızla 10 cam görünümlü kubbe oluşturmak için kullandı.
Cam yapısını sergilemesini ve müvekkilinin son teslim tarihini yakalamasını FormBox sağladı.
Kimdir bu Tanya Eskander ?
Tanya, Londra'da çalışan serbest bir mimar. 2017 yılında Kraliyet Sanat Koleji'nden mezun oldu ve o zamandan beri dünyanın her yerinden müşterilerin vizyonlarını hayata geçirmesine yardımcı oluyormuş. Tanya çalışmaları için birçok övgü kazanmış ve hala kaliteden ödün vermediğini belirtiyor. Müşterileri, her geçen gün daha kısa bir zaman dilimi içinde ondan daha fazlasını talep ediyor ve Tanya ev stüdyosunda kendi model yapımı atölyesinden hizmet veriyor.
Tanya’nın ağzından: “FormBox, model oluşturma kurulumumun temel bir parçası. Hızlı ve profesyonel deneyler ve şeffaf malzemeleri taklit etmek için harika bir ürün.”
Tanya, bir üniversite araştırma kompleksi için geliştirilen yeni bir bilim parkı üzerine Londra merkezli bir mimarlık şirketi ile çalışıyordu. Proje misyonlarından biri, 10 mikro iklim bölgesi oluşturmaktı. Bunlar camla kaplanmalı ve çeşitli çevre bilimi araştırma projelerini yürütmek için sıcaklık kontrollü bir ortam sağlayabilir olmalıydı.

Tanya’nın, müşteriye kubbelerin nasıl görüneceğini ve bilim parkında nasıl yer alacağını göstermek için sitenin mimari bir modelini yapması gerekiyordu. Her şeyi hazırlamak için sadece birkaç günü vardı.
İlk olarak Tanya ve firma, kubbelerin gereksinimlerini tanımlamak için müşteri ile bir ortak toplantı düzenledi. Ahşapla çalışmak ve alanın temellerini oluşturmak için yerel malzemeler kullanmak gibi farklı fikirler denediler. Sonunda jeodezik bir yapıda karar kıldılar.
Sitenin 3DS Max'da bir 3D modelini oluşturdu ve onu mimarlık firmasının gözden geçirmesi için render etti. Gördüklerinden memnun kaldılar ve yola koyuldular. Müşterilerinden onay alma zamanı gelmişti ve bu yüzden sitenin ölçekli bir modeline ihtiyaçları vardı.
Tanya’nın model yapımında mavi köpük, tel kesici, 3D yazıcı, FormBox ve seçilmiş diğer malzemeler var. İlk olarak, araziyi mavi köpükten oydu. Çim, ağaçlar ve diğer detayları ekledikten sonra kubbe yapısının kaba bir modelini yapmak için karton, kâğıt ve kokteyl çubuklarıyla çalıştı. Yapımdan memnun kaldığında, CAD paketinde tüm sitenin 3D modelini yaptı ve kubbe için ayrıntılı çizimler yaptı.
Gece boyunca SLA 3D yazıcısında beyaz reçinede kubbenin negatifini yazdırdı. Ertesi gün geldi ve kubbeler için cam oluşturmak için baskıyı ana şablon olarak kullandı.
Kubbeyi FormBox'a yerleştirdi ve hızlı bir şekilde şeffaf Mayku Levhaları’ndan ana şablonun 10 kopyasını yaptı. Kubbeleri kesmek için bir neşter kullandı ve modeline ekledi.

RELATED ARTICLES